Accented orb Workshops

Workshops

Het belangrijkste doel van mijn workshops is om mensen smakelijke en toegankelijke maaltijden te leren koken, met minder vlees en meer plant-gebaseerde ingrediënten. Vaak hoor ik dat mensen bijna bang zijn om zonder vlees te koken: van angst dat het niet zal smaken, niet weten waar te beginnen, tot het bang zijn om niet genoeg proteïnes of mineralen binnen te krijgen.

Met een beetje informatie en een hoop samen oefenen geven mijn workshops je vertrouwen in het maken van vegetarische (of veganistische) gerechten. Met recepten en tips switch je met gemak naar een dieët met minder vlees. Natuurlijk stoppen we pas met de workshops als we hebben geproefd wat we samen hebben bereid!

Assorted vegetables
Herbs
Spices

Groentes

Ze brengen kleur op je bord, voegen smaak en textuur toe, maar bovenal zitten groentes vol met voedingsstoffen. Des te vaster het eten, des te meer voedingsstoffen voor dezelfde hoeveelheid caloriën. Met de juiste variateit en combinaties bevat een dieët gebaseerd op planten genoeg ijzer (denk aan bonen, broccoli en kikkererwten), zink (denk aan groene erwten, pompoenzaden of cashewnoten) en vooral genoeg proteïne (Denk aan kikkererwten, pindakaas en linzen). In mijn workshop zul niet alleen leren welke groenten (en noten, legumes en bladgroenten) je kan gebruiken, maar ook op welke manier je deze het best kan bereiden.

Kruiden & Specerijen

De smaakmakers van elk gerecht. De juiste kruiden en specerijen kunenn je meenemen op een wereldreis. Dezelfde aubergine veranderd van Mediterraans (met tijm en oregano), via India (in combinatie met garam masala) in een Marrokaans gerecht door de toevoeging van ras-el-hanout. Slim toevoegen van verse of gedroogde kruiden, hele of gemalen specerijen, geven je smaak, mondgevoel en aroma. Ik hou van kruiden en specerijen en na de workshop week ik zeker dat ook jij enthousiast bent geworden!

Volg de agenda voor aankomende workshops, of neem contact op voor de mogelijkheden om workshops af te stemmen op jouw groep vrienden of collega's.

Speciale arrangementen zijn mogelijk waarbij we het thema en de onderdelen van de workshop afstemmen op jouw wensen, duur en kosten. Workshops hebben een basisprijs van 30 euro per persoon.