Banner

Experimenteren

Door mijn opleiding als wetenschapper heb ik een liefde voor experimenteren, waar ik mijn passie voor nieuwe smaken aan toevoeg. Ik hou ervan inspiratie op te doen uit verschillende keukens, en om de lokale gerechten te ontdekken als ik reis.

Gezond & Lekker

Wat we eten heeft een grote invloed op hoe we ons voelen, ons energieniveau en onze stemming. Als ik kook en bak hou ik ervan om fantastische smaken te creeƫren zonder gebruik te maken van overbodige vetten (Olie is ook een vet) of geraffineerde suikers. Lang werd gedacht dat gezond eten per definitie smakeloos is. Ik bewijs het tegendeel.

Trouw aan de ingrediënten

Ik geloof dat goed eten gemaakt is van de puurste ingrediënten: groenten uit de tuin, bloem in zijn zuivere vorm; Geen pakjes, of smaakversterkers. Goede ingrediënten en goede kruiden hebben geen hulp nodig. Het gerecht is een viering van haar ingrediënten.

Goed voor het milieu

Ik geloof dat we meer met onze gedachten moeten zijn bij ons gedrag als consumenten, zowel voor onze eigen gezondheid als dat van onze planeet. Stoppen met (of op zijn minst verminderen van) het eten van vlees betekent minder druk op het milieu en besparing van water.

In de media

Eindhovens Dagblad
Gabi Dodoiu winnares chefkok Eindhoven - Eindhovens Dagblad

"EINDHOVEN - De organisatie van Chefkok Eindhoven heeft de afgelopen maanden, zes kandidaten alle hoeken van het culinaire werk laten zien. Gabi Dodoiu kwam als beste uit de bus."

Lees meer

Eindhovens Dagblad
Masterchef met een Stratums sausje in het Cruydenhuisch in Eindhoven - Eindhovens Dagblad

"EINDHOVEN - Vanaf zaterdag 19 januari biedt restaurant Het Cruydenhuisch ruimte aan een creatieve culinaire wedstrijd. Vanaf die datum strijden twee teams tot aan 6 april, om de gunsten van gasten en die van een deskundige jury. Afgelopen zaterdagavond moest een van de zes kandidaten de afvalrace verlaten."

Lees meer

Eindhovens Dagblad
Voor elkaar: Well being weeks voor en door expatvrouwen - Eindhovens Dagblad

"EINDHOVEN - Met het uitbreken van de coronacrisis stopten ook de activiteiten van de International Creative Women in de stad. De groep besloot haar naam eer aan te doen en bedacht een oplossing."

Lees meer